dilluns, 1 d’abril del 2013

Millorar el Nostre croll

Aquest petit Dispositiu ha prestat immensos serveis des de la Seva Aparició i generalització gradual en els anys 70  en el mon de l' espeleologia, encara que S'han Vist Poc a Poc, petits Canvis que  Sempre van en la direcció de la practicitat i Seguretat, podem fer i portar una petita Millora, el club no és l'inventor, però S'ha provat i utilitzat, sense excepcions, per més de 20 anys sense TROBAR el menor inconvenient. El canvi és Molt simple, no dura més de 5 minuts, gairebé sense cap cost. És tracta d 'la perforació d'un forat de 3 mm de diàmetre a la palanca d'obertura (vere foto).



traspasant aquesta e  instal · lar un cordó de polièster trenat (bagueta de 3 mm), amb els extrems connectats per un simple nus de pescador. Tallem l'excedent es solda la camisa i llest.

Ara veure la raó d'això ... - Tot principiant coneix les dificultats en l'inici de la seva iniciació a desinstal · lar el croll  en els sènior es frequent  també que  s'enfrontin a dificultats quan es produeixen situacions delicades com l'augment de la fatiga o a  mesura que s'esvaeix la llum, etc.
És llavors quanAquest cable  amb el seu nus esdebé un aliat valuós ...


Primer,  perquè el moviment necessari per obrir és més ampli i per tant més fàcil de realitzar i Segón  perquè l'adherència és molt més fàcil ( especialment amb guants no sempre adequats per a principiants i / o guants de fang ...)

Qualsevol Monitor o assistent s'ha trobat al costat d'un principiant amb dificultats per obrir el bloquejador maleït ... i després, un cop que han vist aquesta "millora"  quan el tenim al ventre, és molt més fàcil assenyalar la "corda de mora que penja", que descriuen un "gallet que brilla" quan tot o res brilla no brilla!

La mida ideal de l'anell format pel cordó será la que pugui passar només la punta del polze per el seu interior si el fem més llarg, pot haver-hi el risc que el cordo quedi atrapat en el gallet o ser impulsada per la corda si es realitza un descens amb bloquejadors.

Recordeu que l'orifici en aquest punt no disminueix l'eficàcia, és clar, però no té absolutament cap influència en la seguretat passiva, i no fa afeblir el dispositiu donats els esforços limitats que fa el gallet.

Alguns han assenyalat que, possiblement, aquest anell podria travar-se a una aresta o retenir un mosquetó ... a més del fet que mai s'ha observat, la solució seria simple: només cal tallar la bagueta i fer un petit nus senzill en cada extrem (al voltant de 3 cm). Ja no hi ha bucle.

Animem als propietaris dels bloquejadors de pit Petzl a fer aquest petit muntatge ... el més probable és que una vegada que provi la seva adopció, i una petita possibilitat que més tard o d'hora la veritable avantatge és que proporciona  es assistència decisiva no ho dubtis!

 Pots llegir l'article original en Francés,  fent click sobre el logo de la web