dilluns, 16 de desembre del 2013

Confederación de Espeleologia y Cañones


Ens dirigim a tots vosaltres amb la finalitat d’informarvos d’un fet molt important per l’espeleologia en l’Estat Espanyol: La creació de la CONFEDERACIÓN DE ESPELEOLOGÍA Y CAÑONES.
La Federación Española de Espeleologia ha anat endeutantse cada cop més i en aquests moments el seu dèficit supera els 460.000 € cosa que l’ha obligat a entrar en Concurs de Creditors, sent molt difícil la seva continuïtat.
A començaments d’aquest any, com a mètode de finançament, s’establí una quota que caldria pagar les federacions autonòmiques.
Aquesta quota està vinculada a les llicències que emet cada federació autonòmica, resultant d’aquesta forma quotes diferents per cada federació.

Això és manifestament illegal, ja que cada llicència (autonòmica o habilitada) és un dret individual que té cada espeleòleg i no es pot vincular a una quota institucional federativa, que en tot cas té que ser igual per a totes les federacions autonòmiques.
Davant d’aquesta situació, les assemblees generals d’onze federacions autonòmiques vam decidir no pagar aquesta quota i la Federación Española de Espeleologia va decidir expulsarnos (desintegrarnos va ser el llenguatge que van utilitzar).

 Aquesta desintegració es va produir de forma absolutament illegal i irregular (no se’ns va donar el tràmit d’audiència, ni se’ns va comunicar ni com, ni davant de quin organisme, ni quin temps hi havia, i si es podien presentar allegacions). Aquesta decisió de la Federación Española de Espeleologia es va presentar recurs al CSD, per tots nosaltres, encara està pendent de resolució.

Les onze federacions autonòmiques: Asturiana, Aragonesa, Canària, Càntabra, Castella i Lleó, Catalana, Gallega, Madrilenya, Navarresa, Riojana i Valenciana, amb la finalitat de mantenirnos coordinats, continuar fent espeleologia, mantenir entre les onze federacions una bona relació, facilitar l’obtenció de permisos en cavitats i els treballs de les campanyes, coordinar les escoles, grups de socors i activitats de les nostres federacions, sempre pensant en el benefici dels nostres federats, hem decidit crear la CONFEDERACIÓN DE ESPELEOLOGÍA Y CAÑONES (CEC). 
Com podeu veure la CEC agrupa el potencial espeleològic més important d’Espanya, tant per territori com per nombre d’espeleòlegs federats. Entre tots nosaltres federem a més de 5.500 espeleòlegs, dels aproximadament 7.000 federats que hi ha en tot l’Estat Espanyol, i en l’aspecte territorial agrupem les zones càrstiques, volcàniques i de descens de canyons més importants de l’Estat Espanyol. 

Per altre costat és important significar que les onze federacions autonòmiques agrupades en CEC, hem fet una administració sensata, estem perfectament sanejades i no tenim que assumir deutes que no hem creat.  

ARTICLE ORIGINAL EXTRET DE:


AQUI