dimecres, 17 de setembre del 2014

LA CUEVONA ( CUEVAS DEL AGUA )




La Cuevona o Cuevona de Cuevas està situada a les rodalies del lloc de Cuevas (en asturià, Cueves) de la parròquia de Junco (en asturià, Xuncu) en el concejo asturià de Ribadesella.




La cova és travessada per una carretera que discorre paral · lela al rierol de Cuevas que travessa la cova  i que es el responsable de la seva formació, sent aquesta l'únic punt d'unió en cotxe amb del poble de Cuevas.





















A part de la seva curiositat, La cova importància per diversos motius:

Flora: La cova posseeix una flora pròpia de gran importància formada per algues i fongs, líquens i molses o falgueres en les parts més exteriors de la cova a ambdues entrades.

Fauna:
Cal destacar l'existència d'una salamandra cega, que habita a l'interior de la cova, altres animals ocasionals són una espècie de granota i els ratpenats. Aquests últims causa de la presència humana ja no nien a la cova com ho feien abans.

Formacions calcàries: Les estalactites, estalagmites, columnes, colades conformen el paisatge intern de la cova. Destaquen diferents formacions que han estat nomenades com: «la llengua del diable», «les barbes de Santiago» o les «estalactites de bandera»

 

ENLLAÇ ENTRADA ANTERIOR