divendres, 5 de desembre del 2014

COVA DE L'AGUZOU


Visita a l’Aguzou”

 El cap de setmana del 22 i 23 de noviembre La Quima, l’Enrique, el Juli i la Montse, ens juntem amb un grup de gent diversa per tal de visitar la “Grotte de l’Aguzou”

La Quima i Enrique es la primera vegada, que hi van, Juli i Montse, la segona, d’altres hi han estat mes cops, i fins i tot n’hi ha un, en Josep Herrerias que ja en van   ¡¡ 54 ¡¡¡, os recomanem molt ferventment visitar el seu bloc “Sensacions” …. On veureu magnifiques fotos. 

Vàrem tindre la sort de gaudir d’un temps esplèndit, i amb els colors del paissatge tìpics de la tardor, el bosc estaba preciós amb catifes de fulles i amb la frescor i humitat del riu Aude, que hem de travessar per arribar a la boca.















 

A les 9 del mati ens trobem a l’aparcament amb en Phillipe Moreno, el guía i conservador de la cova  i després de les explicacions oportunes, ens obra la porta de les maravelles.

Com que la finalitat es fotográfica, ens entretenim molt per totes les sales.

Desprès d’accedir a l’interior de la cova, passem unes galeries fins a atravesar el “trou sofleur”, on hi ha un altre porta, donant pas a “La sala de la Descoberta”, després ” La sala del Minaret”, i després de pasar per galeries farcides de formacions , arrivem  al “menjador” per tal d’aturarnos una estona per menjar i fer pipi, ja que es l’unic lloc habilitat, per tal de preservar la cova.











Continuem per la “Galería de les flors”, on tots quedem bocabadats ja que no tenim prous ulls per veure tots els detalls que ens ofereix cada raconet i ens tornem bojos intentant treure la millor fotografía posible.

La tornada, es igual de lenta, ja que intentem copsar el que s’ens ha escapat a l’entrada.

Tot i que sortim passades les 6 de la tarda, es negre nit, pero amb un clima molt agradable que ens permet retornar als cotxes amb la calma que requereix aquesta visita.


























Fotos i text:Montse i Juli