divendres, 28 de febrer del 2014

L'EFECTE DRAGAN ( ACCIONS DE PHOTOSHOP )

Els que ja esteu treballats amb el famós programa d'edició de fotos Photoshop , ja estareu familiaritzats amb la opció de les Accions de Photoshop l'objecte d'aquestes línies és donar a conèixer un famós efecte anomenat Draganització creat pel famós fotògraf Andrzej Dragan, que jo crec que es dels més útils per tractar les fotos d'espeleologia.

Podeu descarregar l'acció de PHOTOSHOP traduïda a l'Espanyol  AQUI .

Per tal d'instal·lar  l'acció tan sols cal obrir el menú accion i carregar la nova des de la ubicació que li haguem volgut donar
Us deixo també aquest vídeo un dels molts tutorials que podem trobar a la xarxa sobre el funcionament de l'acció.  

  
    


El procés en si és força complex i molt probablement no obtindrem resultats les primeres vegades . Quan executem l'acció se'ns demana que realitzem diferents passos per ressaltar i ombrejar els diferents punts de la fotografia que nosaltres creguem que així ho requereixen , això ens permet regular l'ombrejat de Cares , Formacions , etc . Posteriorment només queda ajustar el color perquè aquest quedi en la gamma desitjada i el contrast per deixar-la en un to més adequat si és que la foto s'ha enfosquit massa . Els millori resultats s'obtenen gairebé sempre de fotos  il·luminades de front amb flash directe , on aquest efecte ajudaria a ressaltar detalls que abans no percebíem i milloraria també notablement la profunditat .




Un exemple ABANS / DESPRÉS: ( foto d'internet )