dilluns, 3 de març del 2014

Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1





El seu nom oficial és Nikon 1 AW1, però possiblement seran molts els que la bategin com la Nikonos digital. I és que la AW1 s'ha convertit avui en la primera càmera digital d'òptica intercanviable que pot submergir-se en l'aigua sense l'ajuda d'una carcassa addicional, prenent així el relleu d'aquella mítica saga de càmeres aquàtiques de pel · lícula.



                                  Nikon 1 AW1
                                  Nikon 1 AW1


 ANTIGA NIKONOS V







Concebuda per suportar immersions de fins a 15 metres de profunditat, aquesta càmera amb baioneta Nikon 1 suporta també caigudes des de 2 metres d'altura i temperatures de fins a 10 graus centígrads sota zero.

La nova Nikon alberga en el seu interior un CMOS de mida CX (1 polzada) i amb 14 megapíxels de resolució. El sistema d'enfocament híbrid i les ràfegues de fins a 60 fotogrames per segon ja conegudes d'altres models de la sèrie 1 també figuren en el full d'especificacions d'aquesta càmera subaquàtica. A més de controls manuals, segons les dades oficials publicades per la firma també disposa de paràmetres predefinits per a diferents escenes i situacions sota l'aigua.
La més aventurera de les Nikon 1 compte així mateix amb flash integrat, GPS, sistema de mesurament de l'altitud i la profunditat i brúixola electrònica. A més d'un empunyadura frontal antilliscament, la AW1 estrena un sistema anomenat "control per moviment" que permet modificar alguns ajustaments i opcions de tret amb només prémer un botó i moure la càmera.

objectius submergibles:


A més del cos de cambra, la companyia japonesa també ha anunciat dues noves òptiques amb muntura Nikon 1 i amb la mateixa capacitat de resistència a l'aigua, el fred i les caigudes que la AW1.



1 Nikkor 11-27,5 mm f3.5-5.6 AW

 11-27,5 mm f3.5-5.6 AW
Es tracta del zoom 11-27,5 mm f3,5-5, 6 AW (equivalent a 30-75 mil · límetres, aproximadament)
                          1 Nikkor 10 mm f2.8 AW
                                  El 10 mm f2.8 (27 mil · límetres en pas universal).