dimarts, 17 d’octubre del 2017

CUEVA MUR


PARTICIPEN: ENRIQUE, JOAQUIMA, JULI, MONTSE R.




Des de l’aparcament de Covalanas, pugem fins a un revolt a ma esquerra i des d’allà surt el camí a la immensa boca de Cuevamur, tot i que la entrada real es una petita boca que s’obre en un lateral.


L’any passat ja vàrem estar per la Galeria de los Guantes i la Sala de los Cristales, fins al Paso de los Retales y aquest any volíem fer l’altre recorregut fins tornar a trobar El Paso de los Retales.

 














































 

Gràcies a que està gairebé tot instal·lat en fix, portem tot el material de progressió i sols necessitem portar la corda per baixar a la Gran Sima.


Primer trobem una sèrie de passamans, després una petita ascensió d’uns 4-5 metres i una pujada que ens deixa al laminador. Tot i ser d’una llargada d’uns 50 mts. la progressió no es del tot incòmode. 


Un cop passat el laminador, arribem al balcó de la Gran Sima. Es una grandíssima sala on es perden totes les proporcions, i que fins i tot amb les potents frontals no arribem gairebé a tocar parets.


Aquí baixem per el pou uns 15 mts. Tot seguit trobem uns passamans i finalment una rampa ascendent una mica feixuga. Després de tot aquest recorregut, ens adonem que tornem a estar pràcticament al nivell del laminador.


Aquí trobem els parabols on instal·lem la corda de 60 mts. per baixar a la Gran Sima, però no al cap d’avall, si no una mica abans del fons i que després d’anar per un lateral, arribem a una plataforma on trobem una corda que puja per una colada i que arriba a la Sala del Campamento, però està en molt males condicions i decidim no pujar














 


Aquí trobem algunes formacions i gourgs on aprofitem per descansar i fer fotos. Donem per acabada l’exploració i retornem per el mateix camí.



 

Text. Montse Roca


Fotos. Juli Serrano