divendres, 26 d’abril del 2013

PROGRESSIO DE PASSAMANS HORITZONTAL

 Equip utilitzat:  Equip individual



1.-Assegureu-vos a la corda o cable del passamans amb dos bagues i  de forma segura per la distància que cal recórrer.

2. - Un cop estigui segur en l'ancoratge de divisió o en la  següent longitud de la corda amb un tercer punt de seguretat.


 3. - Traieu un dels dos punts de seguretat del tram de la ruta a travessada ja i passar-lo a la següent.
  
4.-Retirar l'últim punt de la distància ja recorregude i seguir la progressió repetint el procediment des del pas 1 al 3 fins al final de passamans horitzontal.




             



Nota 1: s'entenen com a punts de seguretat totes les eines a la nostra disposició considerades vàlides com les cadenes de margarida, mosquetons, sistema de fre, bloquejadors, devalladors,  mosquetó auxiliar, etc.

Nota 2: En passar d'una secció a una altra del passamá, pot utilitzar un estrp per ajudar a alliberar els mosquetons.



ATENCIÓ: Moltes vegades aquesta operació no es porta a terme com es descriu ja sigui per l'excés de confiança, la mandra o la superficialitat per suposada poca perillositat de la maniobre.

És aconsellable evitar aquesta falta, normalment la presència d'una corda implica que hi ha un perill potencial.

 NUS RECOMANAT

 

PAPELLONA :

Nus per ancoratges intermedis en passamans, els dos extrems parteixen de punts oposats, sent els dos bucles simètrics. S'usa també per curtcircuitar un tram de corda danyat durant l'ascens o descens, ja que permet que els caps surtin alineats i per esmortir el factor de l'impacte en combas de fraccionaments en els que per força major es tinguí que deixar una comba mes llarga del recomenable.