divendres, 4 de juliol del 2014

PROYECTO ABISMO 233

El projecte "ABISMO 233" ha començat en una mítica cavitat burgalesa, La Torca de los Morteros, on es localitza dos dels deu pous que es fotografiaran durant aquest projecte

 En una presa de contacte per posar a punt els equips, s'ha baixat el p.120 m. L'equip de Espeleofoto en aquesta ocasió ha estat format per espeleòlegs de Santoña (Anna, Juanjo i Marcos), Burgos - GE Niphargus (Natalia, Raul, Daniel), Donostia - Felix Ugarte Elkartea (Sabino i Imanol) i madrid (Roberto).


www.espeleofoto.com

www.espeleofoto.com,


  En el bloc www.abismo233.blogspot.com.es anirem explicant el desenvolupament d'aquest projecte i exposant fotografies.

El fotògraf Roberto F. García, de l'equip Espeleofoto.com, durant diverses dècades ha participat en l'exploració de pous ubicats a la serralada càntabre - Burgos, al terme municipal d'Espinosa dels Monteros (Burgos - Espanya).

En aquestes muntanyes s'obren catorze abismes de verticalitat absoluta que superen els 100m. Tres es localitzen a la Torca de los Morteros, un a la Cubada Grande i la resta en el Castro Valnera. Aquests pous van des del "Pozo Arenóso" de 101m al "Pozo Amable" de 233m.

L'any 2001, Roberto F. García publica, en el número 15 de la revista Subterrània, un article amb el nom de "Los Grandes Abismos de la Província de Burgos" que recull cadascun d'aquests pous.

per baixar fes click AQUÍ 


Ara, l'equip de Espeleofoto.com, va a baixar aquests abismes amb les seves càmeres per mostrar-nos el poder de la natura, que durant milers d'anys ha dissolt la roca calcària per donar origen a aquests conductes verticals.

Els fotògrafs Sergio Laburu (Felix Ugarte Alkaretea), José Ángel Izquierdo i Roberto F. García, seran els encarregats de mostrar aquest món subterrani de vertigen, ajudats pels seus companys de l'equip de Espeleofoto.com.

Aquest projecte fotogràfic compta amb la col · laboració de membres de les associacions espeleològiques i entitats com el GE Nipahrgus i Felix Ugarte Elkartea, DYA Navarra, Guias de Montaña Rivert (Brancs), Sociedad de Ciéncias Naturales Gorosti i el Grupo de Actividades Espeleológicas de Madrid (GAEM).

Des d'aquest blog podrem seguir els resultats que posteriorment s'exposaran a National Gographic Store Madrid, Fnac, etc.

per accdir al blog feu click sobre la foto




PRIMERAS FOTOS DEL PROJECTE A LA TORCA DE LOS MORTEROS

 

http://abismo233.blogspot.com.es/2014/02/p120-torca-de-los-morteros.html

FOTO: ANA SOBRINO

Des d'aquí volem desitjar molta sort i èxit a tots els participants del projecte.

 

Desde aqui queremos desear mucha suerte y exito a todos los participantes del proyecto .