divendres, 10 de juliol del 2015

COVES DE CALA VIUDA

PARTICIPEN: JORDI ESPINOSA, XAVIER.

 

 

També conegudes com Coves d'en Qim: Grup de coves àmplies i sense pèrdua de llum, si seguim el seu itinerari principal, sense complicacions per a un nivell de busseig mitjà amb bona flotabilitat.Sens dubte una de les millors conjunts de coves de la Costa Brava en la seva categoria.  

Aquesta immersió planteja una dificultat moderada per a bussejadors amb una mica d'experiència en coves ja que el recorregut no té ramificacions ni passadissos excessivament complicats. La profunditat màxima és d'uns 18 metres.


Per començar la immersió, amb el vaixell fondejat al costat del penya-segat, ens trobem amb un gran arc en el qual podem veure gran nombre de sards, morrudas i variades. Seguim la immersió per la part dreta del penya-segat i ens trobarem la primera cova d'uns 18 metres de fons durant tot el recorregut tenim una cambra d'aire (aire respirable). 

Jo os aconsellaria,  fer l'entrada per superfície per la cambra d'aire,  per aixi sortir per el fons amb la llum de la boca de cara. 

 Sortint d'aquesta cova i gairebé enganxada es troba l'entrada de la segona cova del conjunt i probablement la més entretinguda en vida marina i en els contrallums que es creen per les moltes finestres que la roca presenta.


La tornada es realitza passant pel mateix arc que ens serveix de referència per situar la nostra embarcació i poder realitzar (depenent del nostre consum d'aire) la tercera de les coves que igual que la primera té una càmera d'aire tan sols que ara al final del recorregut.