diumenge, 4 d’octubre del 2015

GROTTE DEL TRABUC

PARTICIPEN: CARMELO, ENRIQUE, JOAQUIMA, JULI, MONTSE R.





Les Coves de TRABUC es coneixen des de la més llunyana antiguitat; E. Dumas parla dels descobriments de ossades i d'útils que demostren que van estar habitades pels homes prehistòrics i fins a l'època romana. Aquestes ocupacions s'expliquen fàcilment.

L'estreta entrada i la presència d'una àmplia sala dotada d'aigua uneixen la facilitat de la defensa i la possibilitat d'amagar-, condicions favorables per viure a les coves.

Més tard, les coves van servir de refugi i del polvorí per als Camisards (protestants hugonots de principis del segle XVIII). Les tropes del rei van tapiar l'entrada, així com les d'altres coves de la regió, per eliminar aquests amagatalls invulnerables.

Es creu que, un segle més tard, van servir de refugi per als bandolers i altres bandits, alguns armats de trabucs. El nom de la cova provindria d'aquesta època. Els bandolers portaven un trabuc, perillosa arma de foc de gran calibre, amb un canó curt i acampanat i carregat amb pólvora i ferralla menuda.
En llengua occitana els cridaven "trabucaires" perquè portaven i usaven el trabuc. A aquests exploradors amenaçadors els varen succeir, els primers exploradors seriosos que van penetrar a les coves, precursors de l'espeleologia, ja que aquesta paraula no existia encara, i van començar a desvetllar els seus secrets.



FOTOS JOAQUIMA 






























































































 

 

ENLLAÇ WEB DE LA CAVITAT

 

TRABUC