dimarts, 23 d’abril de 2013

ATENCIÓ PROBABLE FALLO CROLL PETZL 2013

Según parece, el nuevo modelo de bloqueador ventral 'Croll' del fabricante Petzl, que como novedad considerable respecto al diseño de carcasas anteriores es más compacto e incorpora un refuerzo interior para el desgaste, tiene algún tipo de problema relacionado con el tope de seguridad de la leva.
No quiero entrar en detalles pues todavía no he podido analizar con detalle el caso.
con los resultados de pruebas realizadas al aparato y comparaciones con modelos anteriores:

Si alguien tiene un bloqueador de estas características (el diseño es novedad en el catálogo Petzl de 2013) sería conveniente que lo retirara cautelarmente de uso y que permanezca antento a los comunicados técnicos que pueda haber al respecto. Supongo que ante algo así Petzl hará aclaraciones pronto o llamará a una retirada del producto si resulta ser un peligro real .

ENLLAÇ ORIGINAL 

DESCARREGAR ESTUDI ORIGINAL

 

RESPOSTA DE PETZL

Agència PETZL a ITÀLIA - VERTICAL DYNAMIC

Nou Croll - Resposta del PETZL


Després de la publicació de la prova en el http://www.sns-cai.it/item/test-sul-crol-petzl-di-recenteproduzione lloc que prenem coneixement, Petzl vol aclarir el següent:


1. El nou Croll compleix amb els requisits de la norma EN567 dins de la gamma de cordes autoritzats producte (8-11 mm), és a dir 5 caigudes consecutivesde 4 kN. En aquestes proves la lleva dentada mai ha registrat aquest comportament.


2. Hem provat una àmplia gamma de cadenes amb el mini Croll en càrrega lenta. Els valors de la mitjana de la corda sempre han estat molt bons (5 kN amb cordes de 8 mm, entre 6 i 7 kN per altres diàmetres).


3. Al llarg del desenvolupament de nous productes i fins a la producció en sèrie, Petzl sempre es va fer moltes proves dinàmiques (xoc de la massa rígida en les proximitats d'una àncoratge, o la prova  '"altament destructiva" massa impulsada amb un diàmetre de cable utilitzat important). Amb dents en angle mai ha estat filmat en aquestes proves dinàmiques, però en aquest cas la corda  ha presentat lliscament de la funda.


4. En l'ús normal el Croll mai ha instat a certs valors, no hi ha cap problema de seguretat en l'ús del producte d'acord amb les instruccions descrites en el manual tècnic subministrat amb el producte http://www.petzl.com/files/all/technical -notice/Sport/B16-CROLL.pdf


5. Petzl contactará amb vostè el més aviat possible i amb els autors de les publicacions per recopilar més informació.

ENLLAÇ ORIGINAL