dimecres, 17 de juny del 2015

BARRANC SANTORENS

PARTICIPEN: JORDI ESPINOSA, RUHT ESPINOSA 

 

Barranc de Santorens. És un barranc curt i còmode; no cal, però podem fer-ho més còmode encara amb dos cotxes, tot i que en les pistes no hi ha molt lloc per aparcar-los.



 

Comença amb uns ressalts fàcils de desgrimpar i de seguida trobarem el primer rapel (12 metres); si va fort d'aigua, hi ha una xapa per muntar passamans i accedir més còmodament a la capçalera.

De seguida arribem al R2 (12 mts) que tampoc ens donarà problemes;  a continuació 1 tobogan i un ressalt amb una xapa per si volem assegurar la desgrimpada. 

 

Després un altre ràpel (13 mts) i uns quants petits resalts  fins que sortim de la zona més encaixonada. 

Després trobarem un ressalt d'uns quatre metres característic per tenir un bloc encastat; sembla difícil però si busquem per la dreta trobarem una desgrimpada fàcil. 

 

 

 

Més difícil és la següent desgrimpada, també amb un bloc encastat; el truc és pujar-se al bloc per la dreta i, travessant, desgrimpar per l'esquerra.

Després de caminar una mica, trobem dos rapels, de 15 i 9 metres, en curtes seccions encaixades; continuem per una zona boscosa fins que es passa un muret de pedra, aquí hi ha una fuita cap a l' esquerra. 

 















 

Si seguim només hem de fer un parell de ràpels encadenats  de 9 i 14 m. i hem acabat el barranc.

A la nostra esquerra surt un corriol, que puja pel bosc fins a uns prats, els vorejarem fins a trobar una pista quer ens portarà de tornada a Santorens.